DirectX Oyunlar | Visual Studio2020-11-23T14:01:56-08:00

DirectX Oyun Geliştirme

Visual Studio’da DirectX oyunlarınızı yazın, oluşturun ve hata ayıklayın.

.NET Framework’teki DX şablonlarının ekran görüntüsü

Proje şablonları

Hızla işe koyulun

Yerleşik DirectX proje şablonlarını kullanarak Visual Studio’da DirectX oyunları oluşturmaya başlayın. Windows veya Windows Phone için ister DirectX 12 ister DirectX 11 oyunu oluşturuyor olun, ihtiyaçlarınıza uygun bir şablon bulabilirsiniz.

Grafiklerde hata ayıklayın

Yerel veya uzak kareleri yakalayın

İşleme sorunlarını gidermek zor olabilir. Visual Studio Grafik Tanılama DirectX 10, 11 veya 12 oyunlarınızdan kareleri yerel olarak veya uzaktan yakalamanın ve analiz etmenin kolay bir yolunu sunar. Karede tam olarak ne olduğunu anlamak için her DirectX olayını, grafik nesnesini ve piksel geçmişini inceleyebilir ve grafik ardışık düzenini araştırabilirsiniz. Bu araç ayrıca her grafik olayı için çağrı yığınlarını yakalayarak Visual Studio’da uygulama kodunuza geri dönmeyi kolaylaştırır.

debug
debugShader

Gölgelendirici kodunda hata ayıklayın

Aynı birinci sınıf hata ayıklayıcısını artık gölgelendirici kodunuz için de kullanabilirsiniz

Yakalanan bir kareden gölgelendirici kodunda hata ayıklamak, işleme sorunlarının kaynağını bulmanın diğer iyi bir yoludur. Gölgelendirici kodunuzda bir kesme noktası belirledikten sonra hata ayıklamak için F5’e basmanız yeterlidir. Değişkenler ve ifadeleri Yereller ve Arabalar’da inceleyebilirsiniz. Daha önceden başka diller için Visual Studio hata ayıklayıcısını kullandıysanız, kendinizi evinizde hissedeceksiniz.

Kare hızını artırın

Pahalı çekme çağrılarını bulun

Oyununuzun kare hızını artırmak için bir yol mu arıyorsunuz? Visual Studio Çerçeve Çözümlemesi kullanışlı olabilir. Tamamı kullanışlı bir raporda olmak üzere, performans iyileştirme fırsatlarını bulmak için yakalanan kareleri inceler, pahalı çekme çağrılarını arar ve bunlar üzerinde deneyler gerçekleştirir.

frameRate-op
AnalyizeGPU-op

GPU kullanımını analiz edin

Oyununuzun CPU ve GPU üzerinde nasıl performans gösterdiğini anlayın

Oyununuzun CPU ve GPU üzerinde nasıl performans gösterdiğini anlamak için Visual Studio GPU Kullanımı’ndan yararlanın. GPU Kullanımı, verileri gerçek zamanlı olarak toplar ve yakalanan karelerde çevrimdışı olarak gerçekleştirilen Kare Analizi’ni tamamlar. GPU Kullanımı raporu performans sorunu olduğu durumlarda, bunun CPU’da mı yoksa GPU’da mı olduğunu açıkça gösterir.

Gölgelendirici kod düzenleyicisi

Gölgelendirici söz dizimi renklendirme

Gölgelendirici kodunuz ister HLSL dosyalarında ister FX dosyalarında olsun, Visual Studio gölgelendirici düzenleyici bunları tanır. Gölgelendirici düzenleyici söz dizimi vurgulama yaparak ve otomatik tamamlamaya olanak tanıyarak Visual Studio’da gölgelendirici kodu okuma ve yazmayı kolaylaştırır. Sık kullanılan yazı tiplerinizi ve temalarınızı kullanmak için düzenleyiciyi yapılandırabilirsiniz.

ShaderCode
Compiler

Gölgelendirici kod derleyin

Gölgelendirici dosyaları, projenizin bir parçasıdır

Gölgelendirici dosyaları, tam da olmaları gerektiği şekilde, Visual Studio projelerinizin bir parçası olarak yönetilebilir ve oluşturulabilir. Gölgelendirici dosyası özelliklerinde istediğiniz gölgelendirici türünü, gölgelendirici modelini ve yapılandırma ayarlarını belirtmeniz yeterlidir. Visual Studio, gölgelendirici derlemesini sizin için yapar.

Visual Studio Gölgelendirici Tasarımcısı’nda

...piksel gölgelendiricileri tasarlayın

HLSL’i bilmiyorsanız veya gölgelendirici oluşturmak için daha görsel bir yol tercih ediyorsanız, Visual Studio Gölgelendirici Tasarımcısı’nı kullanabilirsiniz. Düzenleyicide gölgelendirici kodu yazmak yerine grafik arabirimini kullanarak gölgelendirici düğümlerini ekler ve bağlarsınız. Farklı dokular ve ışıklar uygulayabilir, hatta animasyonları gerçek zamanlı olarak ekleyebilir ve görüntüleyebilirsiniz. Gölgelendirici oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Pixel Shader
3d Models

Visual Studio Model Görüntüleyici’de

…3B modelleri görüntüleyin

Yalnızca sanatçınızın size gönderdiği son 3B modeli görüntülemek için üzerinde çalıştığınız IDE’den ayrılmanıza gerek yoktur. Visual Studio içinde OBJ, FBX 3B modellerini görüntüleyebilirsiniz. 3B dünyada kaydırma, yakınlaştırma, kamera konumlarını değiştirme, zaman tabanlı animasyonlar içeren nesneleri görüntüleme gibi keşfedilecek çok şey var. Model Görüntüleyici’deki modellerde basit düzenlemeler de yapabilirsiniz.

Visual Studio Resim Düzenleyici’de

…dokuları düzenleyin

Visual Studio Resim Düzenleyici resim dosyalarıyla uyumlu bir şekilde çalışır ve DirectDraw Surface (DDS) doku dosyalarını da tanır. Temel görüntüleme ve çizim işlevlerinin yanı sıra, RGBA kanallarını değiştirebilir, mip eşlemeleri oluşturabilir ve filtre uygulayabilirsiniz. Bu resim düzenleyici, birçok doku düzenleme görevini tamamlayabilir.

Texture
IC819637

Varlık içeriği ardışık düzeni

İçerik ardışık düzenlerini yönetin

Çeşitli biçimlerdeki varlıklarla çalışmak bazen zor olabilir. Visual Studio resimler, modeller ve gölgelendiriciler için içerik ardışık düzen yönetimi sağlar. İçerik ardışık düzenini kullanmak ve ayarları yapılandırmak için dosya özelliklerini belirlemek yeterlidir. Visual Studio, oluşturma zamanında biçim dönüştürmelerini sizin için gerçekleştirir.

Öğrenciler, açık kaynak geliştiricileri ve bireysel geliştiriciler için ücretsiz, tam özellikli IDE

Ücretsiz indirin

Küçük takımlar için profesyonel geliştirici araçları, hizmetler ve abonelik avantajları

Ücretsiz deneme

Her büyüklükte takımın yüksek kalite ve ölçeklendirme ihtiyaçlarını karşılayacak uçtan uca bir çözüm

Ücretsiz deneme

Geri Bildirim